sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Fitnesskisat, alekoodi, kiipeilyä ja resepti



Kisat lähestyvät, treenit kulkevat ja mies kehittyy. Sponsorointisopimukselle tuli jatkoa ja ilmoittauduin siitä innostuneena maaliskuun 6.‑8. päivä järjestettäviin Fitness Helsingin skaboihin. Nyt ainakin on hieman paremmin aikaa (5 viikkoa) valmistautua kisoihin kuin viime vuonna (vaikka eihän tässä ajassa mitään ihmeitä tehdä). Tuolloin valmistauduin tasan kaksi päivää itse kisoihin. Olin kyllä kiristellyt muutenkin tulevia lisäpainoleuanvetoskaboja varten, mutta treenit oli ollut lähinnä voimapainotteisia. Nyt olenkin jo kuukauden päivät pumppaillut ihan varmuuden vuoksi. Tämä on myös hyvää jatkoa tammikuun puhdistuskuurille, jonka avulla olenkin jo kiristellyt muutaman kilon. Ja parempaa motivaatioboosteria ei voisi ajatella kuin lähestyvä kisapäivä!

Viime vuoden skaboista


Alekoodi:
Voin edelleen tarjota Teille seuraajilleni sivupalkissakin näkyvää alennuskoodia (burke10), jolla saa -10% alennusta Fitnessfirstin verkkokaupasta kaikista tuotteista pl. tarvikkeista ja suurpakkauksista. Sponsoriltani löydät kattavasti ja edullisesti tuotteita terveellisiä elämäntapoja vaaliville urheilijoille (lisäravinteita, luomua, superfoodeja ym.).



Valmistautumista:
Niin kuin tuossa sanoin, olen jo pumppaillut kuukauden päivät siltä varalta, jos kisoihin osallistuminen varmistuu ja sehän tapahtui. Tavoitteena minulla on saada hieman pyöreyttä olkapäihin ja rintalihaksiin (nämä kun ovat melko tärkeät tämäntyyppisessä skabassa). Kiristelyä olen tehnyt tapani mukaan kiinnittämällä huomiota hieman enemmän ruokavalioon. Tipaton/herkuton tammikuu puhtaan ruokavalion kylkeen on ollut aivan riittävä. En ole koskaan laskenut kaloreita tai punninnut ruokiani. Riittää kunhan syö keveämmin kuin kuluttaa. Simple as that! Kovaa itsekuria se kyllä vaatii ja täytyy myöntää että kropan kiristely tekee saman myös hermoille. Seuratessani edistystä en vilkuile pelkästään vaakaan vaan välillä on hyvä myös vilkaista peiliin. Esim. kuukauden ensimmäiset pari viikkoa paino putosi kohisten, mutta sen jälkeen ei vaa’assa ole juuri tapahtunut muutosta, mutta peilistä katsoo kapeammat kasvot. Ehkäpä sittenkin myös lihasmassaa on hiukkasen alkanut karttua…?

Muita humppia:



Kaverin ehdotuksesta ilmoittauduttiin myös Sotilasurheiluliiton järjestämiin kiipeilykilpailuihin: http://www.sotilasurheilu.net/?e=318&i=325&s=11. Kilpailu on boulderointia eli siellä ei käytetä köysiä, mutta alastulo on kuulemma pehmustettu patjoilla. En ole koskaan aikaisemmin kokeillut kyseistä lajia. Olen tosin käynyt kolmisen kertaa kiipeilemässä köysivarmistettuna sisäkiipeilyradoilla, että saapi nähdä miten äijän käy! Toisaalta harrastukseni (lisäpainoleuanveto ja puristusvoimaharjoittelu) tukevat tätä lajia melko hyvin. Kiipeilyssähän täytyy vetää itseänsä ylöspäin puristamalla kovaa eri otteista. Kilpailussa on myös ratoja aloittelijoille, eli eiköhän sieltä jokunen rata myös meikäläiselle löydy.

Otetreeniä kiipeilyskaboja varten

Lisäpainoleuanvetoon on nyt tullut mukaan myös odotetusti Suomen antidoping toimikunta (ADT) http://www.slry.fi/kilpailulisenssi-ja-antidopingsopimus/. Ja laitoinkin jo oman lisenssin vireille ajatellen tulevia kinkereitä toukokuussa (http://www.slry.fi/kilpailukalenteri/).

Resepti (makea munakas):



Kokeilin tässä yhtenä viikonloppuna (hiilaripäivänä) tällaista herkkureseptiä hieman tuunattuna versiona.

  1. Pilko hedelmät (itse käytin aprikoosia, kiiviä ja nektariinia) ja paista kevyesti kookosöljyssä.
  2. Lisää sekaan 1‑2dl kaurahiutaleita ja 1‑2 rkl ruokosokeria. Karamellisoi.
  3. Lisää 4‑6 kananmunaa ja n. 0,5 dl riisiproteiinia. Paista ja kaada lautaselle.
  4. Koristele esim. goji-marjoilla ja cashewpähkinöillä.
  5. Enjoy!



Palaillaan astialle tuonnempana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti