maanantai 22. syyskuuta 2014

Kuukauden kuulumiset ja tulevat kisat



Taas on vierähtänyt tovi kun viimeksi olen ehtinyt tänne kirjoitella. Edellisestä kerrasta on jo reipas kuukausi, joten tässäpä kuukauden kuulumiset.

Opiskelut päätöksessä ja uusi virkapaikka:

Kahden vuoden työrupeama on lopussa ja valmistuin Sotatieteiden maisteriksi ja valmistujaisia juhlittiin kurssin kesken Katajanokan Kasinolla.





Valmistumisen jälkeen aloitin työt virkapaikalla, joka oli Puolustusvoimauudistuksen myötä siirtynyt toiselle paikkakunnalle ja lisäksi työyksikköni henkilökunnassakin on tapahtunut jonkin verran muutoksia. Muutama oli irtisanoutunut (koska ei tahtonut muuttaa perheen kanssa uudelle paikkakunnalle) ja osa on virkavapaalla opiskelujen/elämän järjestelemisen vuoksi. Oma työnkuvakin vaihtui melkoisesti ja on nykyään enemmän toimistopainotteista suunnittelu/valmistelutyötä, kun ennen kurssia tuli juostua enemmän metsässä n. 30:n varusveijarin kanssa. Uusi työ ja elämän rutiinit hakevat vielä vähän raiteitaan ja tämä onkin yksi syy miksi en ole ehtinyt päivittää blogiani viimeaikoina. Mutta eiköhän se tästä pikkuhiljaa ala lutviintua…

Pihatelineet:

Värkättiin faijan kanssa pihalle jumppatelineet joissa kelpaa treenata. Löytyy niin leuanvetotankoa, punnerrustankoa ja tietenkin myös nojapuut. Viimeisimpänä lisäyksenä laitettiin myös apinapuut. Ite ku tekee, niin tulee sellaset ku tahtoo (tai osaa)... Harmi vaan etten ole vielä päässyt käyttämään telineitä kunnolla vihoittelevan olkapään vuoksi. Punnerrusliikkeet (dipit, mucleupit, planche ym) on vieläkin pannassa.



Uni ja urheilu:

Omasta mielestäni mun heikoin lenkki treenaamisessa ja kehittymisessä on liian vähäinen unen määrä. Iltaisin, kun muksut saa laitettua nukkumaan, niin tahtoisi vielä viettää omaa aikaa ja ilta tahtoo venyä pitkäksi. Etenkin viikonloppujen jälkeen on ongelma saada taas rytmistä kiinni. Esimerkiksi viimeviikolla sain jo melkein rytmistä kiinni, mutta sitten taas viikonloppuna se meni sekaisin. Joskus käytin nk. ”unikello”-tekniikkaa. Laitoin siis kellon soimaan silloin kun oli nukkumaanmenon aika. Se toimi ihan jees, mutta rytmin löydyttyä se jäi. Pitäisi varmaan ottaa se taas käyttöön, kun tuntuu ettei 6-7 tunnin unet oikein tahdo riittää palautumiseen. Tässä oli jokin aika sitten myös haastetta liikkeellä netissä, missä kannustettiin porukkaa pidempiin yöuniin. Taisi olla tuo unikellojuttukin liitetty asiaan…Uni urheiluun liittyen on muutenkin ollut viimeaikoina tapetilla blogiteksteissä ja netin keskustelupalstoilla. Joku tutkimus oli tehty, missä urheilijat muuttivat unen määräänsä 6-7h unista 8-9h uniin ja kehitys/palautuminen muuttui niin dramaattisesti, että olisi voinut luulla heidän käyttävän jotain aineita. Missähän kunnossa sitä itse olisi tällä hetkellä jos olisin aina nukkunut hyvin?

Tulevat kisat:

Aamupaino 22.9.2014

Se olis enää 5pv tuleviin lisäpainoleuanvetokisoihin 27.9. Espoon Otahallissa, joissa olis tavoitteena nykästä uusi Suomen ennätys! Viimeisimpien treenien vedot ainakin lupailevat hyvää, kun pari viikkoa sitten meni helposti 82kg ja viikko sitten nykäsin 84,5kg (Entinen SE 85kg). Kisapainon kanssakaan ei nyt tule olemaan ongelmaa. Olen nimittäin pitänyt painon lähellä kisapainoa (81-82kg) juuri sen takia, ettei tarvitse niin kovasti kiristellä kisoja varten. Tänään aamupainoni olikin jo 80kg, kun viime lisäpainoleuanvetokisojen aikaan se oli 3pv ennen kisoja 80,3kg. Nyt kun saa vielä nukuttua hyvin ja kisapäivän tankkauksen kohdalleen niin avot!

Uusi SE here I come!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti